Hvordan man kan leve uden mejeri

Du er laktose intolerante, har mælkeallergi, vil undgå forbruget af mejeriprodukter i den nye kost vedtaget eller er en veganer der ikke kan lide at spise animalske produkter og deres derivater? Uanset årsagen til skæring af mejeriprodukter er det nødvendigt at lære, hvilke fødevarer der er lavet med sådanne produkter (og der er mere end folk tror). På denne måde vil det være muligt at vide, hvad man skal undgå, og hvilke alternative fødevarer, der kan give calcium og andre næringsstoffer

trin

Metode 1
Undgå mejeriprodukter

Billede med titlen Live Without Meal Products Step 1
1
Læs etiketten på alle indkøbte fødevarer. Undgå mejeriprodukter er ikke så simpelt som at stoppe mælk, da de bruges i mange fødevarer for at forbedre smagen af ​​fødevarer. Derfor er det nødvendigt at læse etiketterne på alle købte produkter - når de bruger mejeriprodukter, vil sådanne fødevarer have "mælk" som tilsætningsstof. Ifølge FDA (Food and Drugs Administration - US Food and Drug Administration, som spiller en tilsvarende rolle som sundhedstilsyn), bør mælk opføres som en mulig årsag til allergi. Hvis det ikke findes i ingredienslisten, er der ingen risiko for allergi.
 • Pas på kasein og valle. Disse to additiver, som er afledt af produkter fremstillet af komælk, er til stede i forskellige typer fødevarer. Whey (også kendt som valle) bruges til muskelforstærkende kosttilskud og kylling bouillon.
 • Billede med titlen Live Without Meal Products Step 2
  2
  Undgå fødevarer baseret på fløde og mælk. Generelt er denne mejeri kategori er den mest vanskelige at "give slip", fordi vi er konditioneret til at forbruge mælk, til stede i de fleste måltider og forskellige typer, hvilket gør det en del af vores dagligdag. Her er nogle fødevarer baseret på mælk og fløde:
  • Mælk (hel, halvskummet, skummet eller kondenseret)
  • Mælkekrem
  • Confectioner`s creme
  • Kaffe creamer (cremet mælk)
  • Cremefulde supper og saucer
  • Is, gelatine og frugtis (sorber indeholder ikke mejeriprodukter)
  • yoghurt
  • Nogle typer mayonnaise, sennep og andre krydderier
  • Kaffe creamer uden mejeri. Casein er afledt af animalske fødevarer, så det vil ikke være for veganer.
 • Billede med titlen Live Without Meal Products Step 3
  3
  Fjern smør og de fleste margariner, der indeholder kasein, lactose eller valle. På samme måde, hvis der anvendes margariner eller butter til fremstilling af en anden type mad, bør de være anført på etiketten. Smørret består af forarbejdet og curdled mælk.
  • Nogle ernæringseksperter fortaler smør som det mindst skadelige "mejeri" for alle, der har allergier over for laktose eller mejeriprodukter. De fleste mennesker, der har sådanne problemer, er intolerante over for mælkeproteiner. Oprindeligt bør mennesker overleve kun med modermælk, ikke med mælk fra andre pattedyr - i det mindste ifølge nogle eksperter. Da smør har 80-82% fedt og meget lille protein, har det tendens til ikke at påvirke mennesker med mælkeintolerans.
  • For veganer er der flere typer margariner fri for animalske derivater.
 • Billede med titlen Live Without Meal Products Step 4
  4
  Foder ikke dig selv på ost. Ost, i en hvilken som helst af dens forskellige former, er et mejeri. Så sæt ikke skiver i sandwicher, undgå retter som pizza, burritos, tacos og gryderetter og ikke fodre på pates og ost saucer. I restauranter spørg, om der er ost i skålen, du vælger. Aged ost har generelt en lavere mængde lactose, i modsætning til bløde oste, forarbejdet og ostemasse ost.
 • Billede med titlen Live Without Meal Products Step 5
  5
  Pas på bagværk. De fleste slik er lavet med mælk, såsom muffins, kager og donuts, medmindre soja, ris eller hamp anvendes i konfekten.
  • Nogle brød fremstilles med monoglycerider, diglycerider eller lecithin, både veganske og uden mælkeadditiver. Produkterne bliver generelt mærket som veganer.
 • Metode 2
  Find alternativer til mejeriprodukter

  Billede med titlen Live Without Meal Products Step 6


  1
  Find erstatninger til mejeriprodukter. Mælk, ost og is fremstillet af sojabønner, ris, mandler, hampfrø og havre, befæstede eller ej, er egnede alternativer til mejeriprodukter. Mange butikker - især de naturlige produkter - sigter mod at levere produkter til veganske forbrugere, hvilket gør deres priser meget billige, så de er let tilgængelige for forbrugerne.
  • Brug sojamelk til de fleste mælkeopskrifter. Proteinniveauerne af denne type mælk svarer til mængden af ​​kvægtypen. Alternativt kan du bruge nødmælk (såsom mandler og nødder) til alternativer til yoghurt. Prøv også hampmælk i mejeriprodukter. Hampens tekstur ligner den af ​​flere oste.
  • Solsikke mælk er en mere udbredt mulighed, men den er endnu ikke tilgængelig på markedet lige så bredt som andre alternativer til traditionel mælk.
 • Billede med titlen Live Without Meal Products Step 7
  2
  Brug smør uden mælke ingredienser. Der er mange måder at "omgå" brugen af ​​traditionelt smør. På markedet er der flere typer margarine uden mejeri ingredienser, med flere mærker til rådighed. Olivenolie kan også bruges til at fjerne vedhæftning af stegepande og pander. Æblepuré og kokosolie slutter at lade fødevarer sødere end smør og reducere tilsætningen af ​​sukker til slik og kager, der er tilberedt alene.
  • Hvis du er laktoseintolerant, men stadig vil tilføje smør til kosten, skal du prøve at forberede ghee, som er en slags raffineret smør og uden spor af kasein eller lactose.
 • Billede med titlen Live Without Meal Products Step 8
  3
  Find is uden lactose. I dag findes der mange typer laktosefrie iser, lavet med soja, ris og hamp og i popsicle eller potform. Langt de fleste er lavet med soja, ris og kokosmælk, som ikke har additiver, der kræver en vis form for laktose-dvs. der er mælkechokolade i disse typer af is. I stedet for denne ingrediens anvendes frugt og nødder.
 • Billede med titlen Live Without Meal Products Step 9
  4
  Spis yoghurt uden lactose. Generelt er yoghurt den mest nødvendige komponent til folk, der fortsætter med at vedtage en vegansk kost. Den cremede og milde smag er svær at replikere gennem produkter, der ikke er afledt af lactose. Men som iser er det muligt at få yoghurt lavet af sojabønner og ris, der ud over at være rig på fibre, kalium, antioxidanter og vitaminer B og E, er lækre!
 • Billede med titlen Live Without Meal Products Step 10
  5
  Køb produkter, der ligner ost. Da oste er til stede i forskellige former i de fleste kostvaner (skiver, smeltet, revet), skal du finde nogle alternativer, der passer til din smag. For at erstatte parmesanost i salater og pasta, prøv næringsgær, der er rige på B-vitaminer og lækre. Tofu skiver og røget har en lignende tekstur til provolon og mozzarellaost, og det er dejligt at spise med sandwich, knasende kiks og ingen akkompagnement.
  • Ost: soja-baserede oste, ris og hamp er tilgængelige i varianter såsom cheddar, cheddar-stik (cheddar med whisky Jack Daniels), mozzarella og provolone. Men vær meget forsigtig med enhver form for ost, da selv vegetariske mærker kan indeholde mælkederivater, som regel i form af kasein. Geder og fåremelk fungerer generelt godt for mennesker med mild laktoseintolerans.
  • Nogle mennesker, når de forsøger atfu for første gang, erklærer at maden smager "gummiagtig" eller slet ikke har smag. Ligesom de fleste fødevarer afhænger det af, hvordan du forbereder det. Prøv at spise tofu fra en anden placering eller med en anden krydderi. Efter et stykke tid vil du indarbejde det i din kost - prøv det bare!
 • Billede med titlen Live Without Meal Products Step 11
  6
  Sørg for, at dit calciumindtag er tilstrækkeligt. Mejeriprodukter er den vigtigste kilde til calcium - et vigtigt næringsstof til at styrke knogler, muskler, tænder og nerveceller - for de fleste mennesker. Heldigvis tilbyder nødder og kornmælk næringsstoffer svarende til traditionel mælk. En anden mulighed er at købe appelsinsaft med calcium, forbruge mørke grønne blade (som broccoli, kål og bok choy), sardiner og mandler.
 • tips

  Video: 3 gode tips til dig med laktoseintolerance

  • Mejeriallergi er en anden tilstand end lactoseintolerans. Allergier forårsager histaminic reaktioner i kroppen, der kan endda føre til dødsfald, mens laktoseintolerans er den manglende evne af en individuel at fordøje lactose, et meget ubehageligt symptom, men ikke dødelig. Personer, der er intolerante men ikke allergiske over for mejeriprodukter, kan forbruge oste (især ældre) og yoghurt eller endda små mængder kondenserede mejeriprodukter. Der er enzymer (over-the-counter) medicin, der hjælper med at bekæmpe lactoseintolerans, men kun op til et punkt. Reaktionen af ​​hver person er anderledes, så prøv omhyggeligt eller læs artiklens anvisninger for at kunne leve uden at indtage mejeriprodukter.

  Kilder og citater

  Se mere ... (15)
  Del på sociale netværk:

  Relaterede
  © 2022 HodTari.com