Sådan bliver du gastronomisk kritiker

At være en gastronomisk kritiker er en god karriere for folk, der er lidenskabelige med madlavning og skrivning. For at komme ind i branchen skal du bygge din portefølje med individuelle anmeldelser, indtil du kan få fuldtidsjob. Få kendskab til de kendte kritikers arbejde og arbejde i fødevareindustrien for at få mere erfaring. Når du begynder at arbejde som gastronomisk kritiker, lav kontakter og udvikle en god arbejdsetik til at udnytte din karriere.

trin

Metode 1
At få viden

Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 1
1
Afslut gymnasiet. Mens mange af kritikerne har startet deres karriere med indskudsjob i fødevareindustrien, kan en universitetsgrad hjælpe med at åbne flere døre for dig. Hvis du ikke er færdig med gymnasiet, skal du afslutte det først.
 • At få kulinarisk træning kan hjælpe dig med at forstå markedet bedre og kan fungere som et alternativ, hvis du ikke har interesse for college.
 • Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 2

  Video: Veje til Vækst 2016 - Væksthus Midtjylland

  2
  Tag et kursus i breve, kommunikation eller journalistik. De fleste kritikere har mindst en bachelorgrad. Fordi kulinarisk kritik er et konkurrencedygtigt område, skal du kigge efter træning, der forbedrer dine kommunikations-, skrive- og kritiske tænkningskompetencer. Disse kurser kan forberede dig til dit fremtidige arbejde, samt hjælpe dig med at lære andre forfattere at kende.
  • Tag madlavningskurser for at blive fortrolig med retterne og kulinariske vilkår.
 • Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 3
  3
  Skriv til gratis kommercielle blade, som f.eks. Panelbladet. Selv hvis du ikke har et bestemt afsnit af gastronomiske anmeldelser, kan arbejde til publikationer være en fantastisk måde at få erfaring på. At skrive artikler og journalistik kan betyde store praktikophold eller fuldtidsjob i fremtiden.
  • Hvorfor ikke starte en Facebook-side eller en blog med gastronomiske kritikker?
 • Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 4
  4
  Tag en praktikplads. Hvis det er muligt, tag en praktikplads med en gastronomisk kritiker. Du kan få relevant erfaring og begynde at opbygge din portefølje med en lærer til at guide dig. Ikke-gastronomiske praktikophold kan også hjælpe dig med at udvikle dine skrivefærdigheder, hvis du ikke kan komme ind i området med det samme.
  • Tag praktikopholdet seriøst som om det var et integreret job. Du kan føle, at du ikke er lige så vigtig som andre medarbejdere i det firma, du er interesseret i, men ved, at du kan få så stor indflydelse på virksomheden som de gør.
 • Metode 2
  Få erfaring

  Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 5

  Video: To Tykke Tosser - Bøf ik' pålæg

  1
  Ansøg om udvælgelsesprocesser i startpositioner. Dit første job som tekstforfatter er muligvis ikke i fødevareindustrien. Måske begynder du at skrive om livsstil i den lokale avis, eller du kan oprette reklameindhold for nogle lokale virksomheder. Nyd oplevelsen at konsolidere på markedet, mens du leder efter muligheder i det gastronomiske område.
 • Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 6
  2
  Bekendtgør dig med andre kritikere. Undersøg om folk, du allerede kender i området, for at lære, hvilke skriveteknikker der virker bedst, og hvordan du kan opbygge en karriere. Læs værkerne fra kritikere, der skriver om forskellige områder af kulinariske for at få et overblik over gastronomiens verden. Blandt de mest kendte navne er:
  • Arnaldo Lorençato-
  • Américo Camargo-
  • Ailin Aleixo-
  • Maria da Paz Trefaut-
  • Julio Bernardo.
 • Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 7
  3
  Udvid din gane. Gastronomiske kritikere skal kende mad, ingredienser og historier. Når du møder en ny restaurant, spørg efter noget, du ikke ved endnu (selvom du ikke er sikker på, om du vil lide det). Analyser de forskellige ingredienser mens du spiser. Hvordan smager smagene sammen? Hvilke teknikker har kokken brugt til at oprette skålen?
  • Undlad at kontrollere eller prøve mad. En god kritiker spiser alt. Selv fordi nogle få kritikere har haft succes i branchen, blot ved at gennemgå chokolade sorbet eller chips og andre fødevarer, som alle kan lide.
 • Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 8


  4
  Start med at skrive dine egne artikler. En god gastronomisk kritik indebærer mere end at fortælle om du kunne lide maden eller ej. Læs kritiske artikler, du beundrer, før du skitserer din første kritik. Du skal adressere alle elementer af erfaring, som f.eks. Miljø, service, tallerkener og generelle indtryk.
  • Skriv med tillid og ærlighed. At være for venlig eller for ond vil ikke være til gavn for læsere. Undgå jargon typisk for dem, der arbejder i mellem eller meget komplicerede kulinariske termer.
  • Skrivning i den første person ("jeg") ses ikke godt. Undgå at tale om dig selv og fokusere på restauranten. Der er ikke noget problem at skrive i den anden person ("dig") så længe moderat.
 • Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 9
  5
  Send dine materialer til magasiner og aviser. Samtidig med at du har erfaring inden for feltet, skal du prøve at udsætte dit materiale, inden du forsøger et fuldtidsjob. Send dine materialer til forskellige publikationer, sammen med dit cv, et følgebrev og et udsnit af, hvad du skriver til offentliggørelse i spørgsmål, og hvorfor.
  • Start med at kontakte lokale publikationer (den lokale avis eller magasinet), og gå videre til mere prestigefyldte publikationer, når du offentliggør dine anmeldelser.
  • Læs publikationsretningslinjerne for hver avis eller magasin (som regel angivet på hver hjemmeside), inden du sender materiale. Du vil også vide, hvem der skal sende e-mail til og hvordan man arrangerer afsendelsen.
 • Billede med titlen Bliv matkritiker Trin 10
  6
  Kig efter betalte muligheder i virtuelle eller trykte publikationer. Når du har mere erfaring med kritik for forskellige publikationer, skal du begynde at tilmelde dig betalte og fuldtids muligheder. Måske får du et job at skrive ugentligt til en gastronomisk kolonne, eller du kan styre restaurantanmeldelser til et bestemt magasin.
  • Fortsæt med at arbejde som freelancer for yderligere at forbedre dit CV og synlighed som forfatter.
  • Endelig kan du modtage nok arbejdsanmodninger til at have fuldtidsarbejde til forskellige publikationer. Nogle forfattere foretrækker at arbejde på fuld tid for forskellige virksomheder på grund af fleksibilitet, mens andre foretrækker at arbejde for en. Se hvad der er bedst for dig.
 • Metode 3
  Specialiseret i

  Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 11
  1
  Deltag i SBGAN (brasilianske selskab for gastronomi og ernæring). Dette giver dig mulighed for at møde andre mennesker i området, tage kurser, modtage nyheder og deltage i konferencer og seminarer. For at blive med i foreningen, gå til denne side og følg vejledningen.
  • For at deltage skal du betale et årligt bidrag. Tjek værdierne på webstedet.
 • Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 12
  2
  Taler mere om at skabe en blog. Udstationering af anmeldelser på en blog eller en personlig hjemmeside vil hjælpe dig med at udvikle dine skrivefærdigheder yderligere. Lav anmeldelser om de restauranter, du besøger, selvom du ikke har fået en provision for den. Prøv også skrive om andre relaterede emner (såsom tips til dem, der ønsker at blive en kritisk Eller hvad er de elementer, der udgør en god parabol) at få mere synlighed.
 • Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 13

  Video: The Great Gildersleeve: Minding the Baby / Birdie Quits / Serviceman for Thanksgiving

  3

  Video: Jazz i Hvalpsund 1 del

  Kom i kontakt med andre gastronomiske kritikere. Samarbejd med andre korrekturlæsere i regionen til anmeldelser. Lær af deres perspektiver, og hvis du har mindre erfaring, rådgive. Den gastronomiske kritikindustri kan være konkurrencedygtig, men at have støtte fra venner kan være nyttig til at overvinde vanskelige tider.
 • Billede med titlen Bliv fødevarekritiker Trin 14
  4
  Bliv anonym. Gastronomiske kritikere foretrækker at være diskret, så de ikke anerkendes i restauranter - ellers kan du ende med at få behandlet mad eller en bestemt tjenesteydelse i bytte for mulige komplimenter. Det er ikke nødvendigt at bruge et pseudonym, men ring ikke mere opmærksomhed end nødvendigt i restauranter. Reklame dig selv som en madkritiker, mens du spiser ud er en uprofessionel holdning.
  • Selvom det ikke er nødvendigt, bruger nogle kritikere pseudonymer til at underskrive kritikken.
 • tips

  • Lønnen til en fødevarekritiker kan variere alt efter hvor hans kritik er offentliggjort. Kritikere af nationale distributionskort kan få mere end autonome kritikere, der arbejder for lokale publikationer.
  • Husk, at dit job som madkritiker er at detaljere en mad og hjælpe læserne med at finde ud af, om de gerne vil prøve maden eller ej. Hvis du giver et unøjagtigt indtryk af skålen, vil folk ikke være tilfredse med deres arbejde. At være meget venlig eller meget uhøflig er heller ikke interessant for læsere.
  • Besøg de mest populære restauranter i byen, samt de enkleste og mest ukendte restauranter. At sætte dig ind i den lokale madkultur hjælper dig med at blive fortrolig med en række forskellige fødevarer. Skriv anmeldelser på din blog eller dit websted for at få mere synlighed og erfaring.

  advarsler

  • En solid karriere kan tage tid. Hvis du ikke er villig til at stræbe efter år for at opnå økonomisk stabilitet i noget, du elsker, kan det være bedst at arbejde i et andet område.
  • At være en gastronomisk kritiker er ikke for de svage. Restauranter kan blive syge af dig, andre kan sende hader beskeder, og du kan stå over for en masse konkurrence med andre kritikere. Opbyg din tillid og tag ikke de negative kommentarer for alvor.
  • En almindelig misforståelse om gastronomiske kritikere er, at restauranter altid lader dem spise gratis. De fleste kritikere betaler den normale pris, men i nogle tilfælde kan de blive refunderet af forlaget eller magasinet.

  Kilder og citater

  Vis mere ... (11)
  Del på sociale netværk:

  Relaterede
  © 2022 HodTari.com