Sådan bliver du en tekstforfatter

En sangskriver kan være en sangskriver, den der skaber melodien af ​​sangene og lyricisten, der skriver teksterne, der følger med melodien. At blive en lyriker kræver dedikation og praksis til at mestre de færdigheder, der er nødvendige for at skrive effektive og mindeværdige tekster. Hvis du vil "synge sangene, der får hele verden til at synge," her finder du måder at komme derhen.

trin

Metode 1
At lære handel

Billede med titlen Bliv en tekstforfatter Trin 1
1
Lær hvad der kræves for at skrive en god tekst. Selvom sangtekster undertiden ligner et digt og endda bruger mange af de samme poetiske teknikker og beskrivende figurer, skal en sang skrives for ørerne og ikke for øjnene. Mens et digt kan videregive komplekse ideer til et komplekst format, bør sangtekster hurtigt overføre simple, stærke ideer på en klar og fokuseret måde. Et godt brev har følgende behov:
 • En mindeværdig titel. Mange sange af genren "country" er berømte for deres titler, som "Drop Kick Me, Jesus (gennem Goalposts of Life)", af Paul Craft.
 • En "krog" eller en slående frase i tekstens krop, der ofte refererer til sangens titel. I "Michelle" af Beatles er krogen "Michelle, min belle", som begynder nogle af sangens vers.
 • Et klart tema eller en historie, der let kan spores under musik. "Sexten" fra Urban Legion handler om en populær teenager i skolen, der dør i en bilrace.
 • Kreative og attraktive rimer. Marisa Monte synger i "Paradeiro" verserne "Der bliver lyn for vores besvimelse på det rigtige tidspunkt. Nogle faldskærmsevogne og andre tæller valutaer før skade."
 • Billeder, der lever i hukommelsen. I sangen "Chalice", af Chico Buarque, verset af refrain "Fader, fjern mig denne kalk af rødvin af blod", bruger sangeren et bibelsk billede, der også refererer til det militære diktaturs undertrykkende periode.
 • Billede med titlen Bliv en tekstforfatter Trin 2
  2
  Lær, hvordan du strukturerer en sang. Udover at have de komponenter, der er beskrevet i de foregående trin, har sangteksterne en struktur på 1 eller flere stanser, et kor, der gentages efter hver stanza og ofte har også en bro, der adskiller reps fra koret.
  • Hver stanza taler normalt om forskellige ting, men alle er sunget i samme melodi. Nogle vers indeholder en "pre-chorus", et vers, der forbereder lytteren til klimaet af koret.
  • Koret bruger den samme melodi og næsten de samme ord hver gang det er sunget. Det er en del af sangens følelsesmæssige indvirkning, der ofte indeholder titlen på sangen i versene.
  • Broen har en melodisk og lyrisk struktur, der er forskellig fra de oprindelige stanser og koret. Det repræsenterer en pause i musik og omfatter næsten altid et øjeblik med åbenbaring.
 • Billede med titlen Bliv lyriker Trin 3
  3
  Fortsæt med at forbedre din kunst. Læs bøger, deltage i klasser og seminarer, og anvend det, du har lært, på den måde du skriver dine breve på.
  • Deltagelse i skriftlige værksteder og seminarer giver også mulighed for at kende kontakter.
 • Metode 2
  Opbygning af sangen

  Billede med titlen Bliv en tekstforfatter Trin 4
  1
  Vælg en titel til din sang. Hele sangen skal være relateret til den pågældende titel.
 • Billede med titlen Bliv en tekstforfatter Trin 5
  2
  Gennemgå, hvordan titlen kan hjælpe med oprettelsen af ​​bogstaver. Kig op spørgsmål opstillet af sangens titel og bestem hvordan du vil svare dem. Lav en liste over ord og sætninger, der kommer fra disse svar.
 • Billede med titlen Bliv en tekstforfatter Trin 6
  3
  Skriv koret. Brug titlen på sangen og de ord og sætninger, du tænkte og se, hvordan de passer. Fokuser mere på ærlige tekster i første omgang, og lad rimesystemet komme senere.
 • Video: Hva gjør en tekstforfatter?

  Billede med titlen Bliv en tekstforfatter Trin 7


  4
  Skriv versene. Brug de samme korsteknikker, lav den historie, som musik fortæller. For eksempel, hvis sangen handler om at behandle en adskillelse, kan den første stanza fortælle, hvordan personen desillusioneret, den anden kan rapportere de mislykkede måder at håndtere den og den tredje en beslutning, der var vellykket.
 • Metode 3
  Arbejder som en tekstforfatter

  Video: Tekst og trafik - vejen til mere salg på nettet - Video

  Billede med titlen Bliv en tekstforfatter Trin 8
  1
  Samarbejd. De fleste tekstforfattere arbejder sammen med en komponist og samarbejder ofte med andre lyrikere. Den nationale hit "Old Childhood" af Tribalists, for eksempel, var sammensat af 4 personer. Partnerskaber kan styrke et projekt - nogle kan have et stort ordforråd, mens andre har hørt om rytmen af ​​ord. Du kan finde samarbejdspartnere i skriftlige workshops til musiktekster eller i barer, hvor kunstnere udfører i musikafdelingen på et universitet og endda på internettet.
  • Når en tekstforfatter arbejder sammen med en komponist, skaber komponisten generelt melodien for tekstforfatteren til at skrive verserne, men undertiden skriver lyricisten lyrikken først og derefter passer komponisten ind i musikken.
 • Billede med titlen Bliv en tekstforfatter Trin 9
  2
  Bed om tilbagemelding. Vis dine tekster til andre komponister og bede om deres mening. Du kan også vide, hvordan du kan modtage fremtidige lyttere og fagfolk i musikbranchen.
 • Billede med titlen Bliv en tekstforfatter Trin 10
  3
  Master et program, der hjælper med komposition. Mens disse programmer gør sammensætningen nemmere, kan de også gavne sangskrivere ved at levere melodier og færdige beats, som du kan skrive tekster til.
 • Billede med titlen Bliv en tekstforfatter, trin 11
  4
  Annoncér dine tekster. Formidling af dine kompositioner er afgørende for at kunne optage dem. Moderne teknologi tilbyder et stort antal muligheder, der ikke var tilgængelige tidligere.
  • Internettet giver dig mulighed for at sende dine tekster på din egen hjemmeside og aktivere deling med andre lyriske forfattere.
  • Computeren og internettet har også åbnet mange muligheder for kunstnere, hvilket gør det muligt for et større marked at sælge deres sange. Der er også mange usædvanlige muligheder, såsom at give baggrundsmusik til videoer og lignende.
 • Billede med titlen Bliv en tekstforfatter Trin 12
  5
  Nyd dine præstationer og bygg videre på dem. Det vil tage lidt tid at sælge din første sang, og efter det vil du gerne sælge mere, og andre vil gerne vide mere om dig. Dette hjælper dig med at se hvert trin, du har mestret undervejs som en personlig succes værd at fejre.
 • tips

  • En måde at øve på at skrive effektivt er at skrive dine egne tekster til sangen til en sang, der allerede eksisterer. Se for eksempel sange der har samme tonehøjde og rytme. Dette er lidt anderledes end at skrive parodier, hvor du kombinerer den eksisterende lyd og rytme af tekster.

  advarsler

  • Hvis du beslutter dig for at skrive dine egne tekster til eksisterende melodier, som foreslået i tipet ovenfor, skal du være opmærksom på, at de nuværende sangmelodier er ophavsretligt beskyttede. Du må ikke sælge teksterne til disse melodier uden tilladelse fra ophavsretsindehaveren.

  Kilder og citater

  Vis mere ... (2)
  Del på sociale netværk:

  Relaterede
  © 2024 HodTari.com