Sådan nærmer du en hest

Heste er intelligente, hårdtarbejdende og gode ledsagere. Det er dog let at glemme, at de også er store og kraftfulde dyr, hvilket kan være farligt, hvis det overraskes eller fremkaldes. Følg nogle enkle sikkerhedsregler for at vise din kærlighed og respekt for dyret uden at have problemer eller for meget arbejde.

trin

Del 1
Sæt hestet på en sikker måde

Advarsel: Hvis du ikke har erfaring med heste, skal du arbejde med en professionel. Benyt ikke en ukendt hest uden at anmode om tilladelse fra ejeren.

Billedbetegnelse Tilnærm din hest Trin 1

Video: My best friend

1
Bekendtgør dig med hestens grundlæggende kropssprog. Det er meget vigtigt at vide, hvordan man skelner et glad og "åbent" dyr fra et skræmt eller skræmt dyr, inden man nærmer sig. Identificer følgende tegn:
 • Komfort tegn (hvis detekteres, fortsæt):
  Har et afslappet og "sødt" udtryk med øjne uden til ansigt du
  drej dit hoved eller dine forpote mod dig
  slikke dine læber
  løft dine ører mod dig
  opretholde en fredelig og afslappet kropsholdning på en generel måde
 • Tegn på ubehag (hvis du opdager dem, flyt væk og gør det ikke nærme hesten):
  Flyt eller flyt væk, når du forsøger at nærme sig
  kig på ham med stærke, brede øjne.
  sænk ørerne (mod nakken)
  vis dine tænder eller prøv at nibble dig
  kæle eller sparke
  tappende på halen aggressivt - undertiden forlade de bageste ben agitated
 • Billedbetegnelse Tilnærm din hest Trin 2
  2
  Vær altid opmærksom på hestens positionering. Alt det tager er et øjeblik for dyret at passere og give dig et spark. Forsøg ikke at se ham. Heste bliver bange med næsten alt. Hvis du har indtryk af, at dyret løber mod dig, hæve dine arme for at få din krop til at blive større og sig "Wow"Eller"Roen ned"med en stabil og rolig tone, som forhindrer ham i at nå ham, så han afviger fra sin vej.
 • Billede med titlen Approach Your Horse Step 3
  3
  Etablere en indbydende tilstedeværelse - ikke krævende - før du nærmer dig. Når det kommer til hestadfærd, er der begreber som "presse" og "udgivelse". De er besætningsdyr og vil sandsynligvis ikke stå stille og vente på at du nærmer dig. Enkle bevægelser, som f.eks. Øjenkontakt, får dyret til at føle tryk og fristet til at afrejse.
 • Billedbetegnelse Tilnærm din hest Trin 4
  4
  Når det er muligt, nærmer du hesten med en diagonal frontvinkel. I den henseende er hovedreglen Lad dyret vide, at nogen nærmer sig. Dette er (meget) lettere, hvis du nærmer dig det ved diagonalen foran (og dermed undgår det blinde plet, der ligger lige foran dyrets ansigt). Nærme ham fra siden venstre forside er endnu bedre: mange heste er uddannet specifikt til at arbejde med mennesker på venstre side af kroppen og dermed blive mere komfortable.
  • Troen på at heste foretrækker den ene side eller den anden er intet andet end en myte. Faktisk er det de mennesker, der i årenes løb har udviklet sig til at gøre alt fra venstre - træning og desensibilisering denne side og ignorerer den anden. I naturen nærmer heste hinanden fra enhver retning uden bekymring. Anyway, forberede alt, så intet går galt.
  • Gå i et afslappet tempo. Prøv at forblive afslappet som heste opdage subtile tegn på nervøsitet. Forsøg ikke at skjule eller kvæle dine trin.
  • Ikke ansigt hesten direkte. Han kan fortolke dette som en trussel. Kig på dyrets knæ, når det nærmer sig.
 • Billedbetegnelse Tilnærm din hest Trin 5
  5
  hvis ville have at nærme sig bagenden af ​​dyret, gør det så vinklet. Husk, at folk uden erfaring skal undgå denne strategi, da det ikke er ideelt - det kan destabilisere dyret, ligesom det er foruroligende at os når nogen kommer op bag os For at gøre det behageligt skal du vinkle din bevægelse (gør det ikke gå lige bag ham). Jo bredere denne vinkel, jo bedre. Heste har monokulær vision, det vil sige, de kan bruge hvert øje i isolation for at se deres sider.
  • Som tidligere nævnt er hestens venstre side normalt mere tilgængelig end højre.
 • Billede med titlen Approach Your Horse Step 6
  6
  Brug din stemme til at advare dyret for din tilstedeværelse. For løgfolk kan det hele tiden virke underligt at lytte til erfarne mennesker, der taler med deres heste. Dette har dog et vigtigt formål: at informere dyret, hvor mennesker er på hvert øjeblik. Når du nærmer dig, kalder du skabningen med et lavt lydstyrke. Sig hvad du vil, så længe du ikke bruger en truende og uregelmæssig tone. Mange ryttere siger ting som "Hest, er du klar til ridning?".
  • Brug denne strategi uanset retningen du nærmer dig hesten. Det er dog det endnu mere afgørende hvis du skal nærme dyret fra enhver anden side end fronten. Da han ikke kan se dig med det samme, er det vigtigt at bruge din stemme til at kommunikere dine fremskridt.
 • Billedbetegnelse Tilnærm dine hest Trin 7
  7
  Lad hesten lugte dig. Ligesom hunde og mange andre dyr bruger heste deres stærke næse til at identificere andre critters og opdage trusler. Når du nærmer dig, skal du udvide dine hænder, så han kan lugte dem. Ikke "holde" på næsepartiet ham- forblive et eller to skridt fra dyrets ansigt og forsigtigt røre medlemmerne (med håndfladerne ned, lige og åben) til 30 centimeter.
  • Hvis dyret gør det ikke synes interesseret i lugte dine hænder, ikke insistere. Indsamle dem og fortsæt til de næste trin.
 • Billedbetegnelse Tilnærm din hest Trin 8
  8
  Hvis det er muligt (og hvis du har tilladelse fra ejeren), giv en snack. Dette er det ikke behov, men det kan hjælpe dig med at gøre en mærkelig hest føle sig godt omkring dig. Maveopblussen er en af ​​de største farer for dyrets sundhed og kan i mange tilfælde være dødelig. Så vær forsigtig og konsulter en ansvarlig person, før du giver mad til dyret.
  • Flere faktorer kan forårsage svulmende svulm: små mængder mad, som dyret ikke er vant til eller er allergisk, varer forbrugt på forkerte tidspunkter mv. Industrialiserede produkter og endda vilde planter kan også være skadelige. En anden ting at overveje er, at hesten ejeren kan skabe det med en speciel diæt eller medicin - og nogle snacks kan påvirke absorptionen af ​​visse lægemidler og kosttilskud. Disse er gyldige grunde til at høre dyrets ejer, før du forsøger at fodre det.
  • For at tilbyde behandlen til dyret, læg det i håndfladen og lader fingrene helt lige. Således vil hesten ikke bide dem ved et uheld.
  • Lad hesten få behandlen fra din hånd. Du må ikke insistere på at overgive det, hvis dyret ikke vil have det.
  • Disse snegle forlader nogle hårde heste - nogle ser endda uhøflige øjeblikkeligt ud, når de får glæde uden nogen åbenbar grund. Giv snacken straks efter at dyret demonstrerer korrekt adfærd og send verbale signaler, som du vil spise det. Desuden kan dette også få dyret til at nægte at samarbejde, medmindre det modtager noget til gengæld.
  • Små stykker af mange almindelige frugter og grøntsager er gode til heste. Mange af dem kan f.eks. Spise gulerødder eller skiver af æble.
 • Billedbetegnelse Tilgange din hest Trin 9
  9
  Elsk hesten. Før du får dyret til den opgave, du vil udføre, vis din kærlighed for at gøre det behageligt. Gå nærmere til dyrets skuldre, når du taler med ham. Forlad ikke dyrets synsfelt og se om dine øjne er "blide" og fredelige. Rør i nakken, skuldrene og manen. Når hesten bliver komfortabel med din tilstedeværelse, skal du gå videre til din rump. Hold dig væk fra følsomme områder som øjne, næse og mund.
  • Gnide eller ridse hestens hud forsigtigt. Aldrig slå dyret, selvom med hengivenhed - heste kan ikke lide det.
 • Del 2
  Forbered hesten til grundlæggende opgaver

  Video: Rovfugleinteresserede specialheste?

  Billedbetegnelse Tilnærm din hest Trin 10


  1

  Video: Hvad jeg har nået på nogle få måneder (læs beskrivelse!!!)

  Sæt halter på hesten. Når du nærmer dig dyret og gør det behageligt, fortsæt med at tilpasse det til "brug". Start med halter, en enhed, der sidder over sløret og munden på dyret. Det gør det muligt for rytteren at styre hestens hoved og få det til at følge enhver ønsket retning.
  • De fleste halter har en lille løkke (som løber over næsepartiet) og en større løkke (bag ørerne eller under kæben). Kør reb rundt om dyrets hals inden du begynder - så du kan holde fast, hvis dyret ikke samarbejder.
 • Billede med titlen Approach Your Horse Step 11
  2
  Sæt sadlen på hesten. Den sidder på dyrets ryg og tjener som et "sæde", så du kan montere. Ideelt set kun erfarne mennesker placerer det - ikke være bange for at bede om hjælp fra en instruktør. Sæt det på dyrets ryg forsigtigt, og tag dine bukser ud af vejen for ikke at overraske dig. Sadlen skal passe - til det punkt, at du kun kan sætte to fingre under den. Glem ikke at lægge et tæppe under sædet selv for at beskytte dyrets pels og ryg.
  • Der er to populære måder at kroge en hest på: Vesten og engelsk. Søg mere om hver for at vælge den mest interessante.
 • Billede med titlen Approach Your Horse Step 12
  3
  Rid hesten. "Riding" betyder ridning på dyrets ryg for at ride. For at gøre dette skal du placere sadlen, halter og tøjler. Normalt er den monteret på venstre side. Sæt din fod på stirrup mens du holder tøjlerne med din venstre hånd. Hold i sadlen med din højre hånd og lav et forsigtigt "spring" -bevægelse for at bringe det højre ben til den anden side af dyrets krop. Sæt din højre fod i den korrekte stirrup og tag tæerne.
  • Hvis du ikke har erfaring, læg en støtte på gulvet (som en lille stige) for at blive højere, når du kører.
 • Billedbetegnelse Tilnærm din hest Trin 13
  4
  Ride. Tiden er kommet - det er tid for mange hestefanatikere at vente. Ridning er et problem, der er blevet diskuteret i mange bøger - så der er ingen grund til at give forklaringer i denne artikel. Klik på linket ovenfor for at læse wikiHow-teksten, der dækker praksis - den indeholder detaljerede instruktioner for erfarne og lægfolk.
  • dette guide (på engelsk) er også et godt udgangspunkt for begyndere.
 • Del 3
  Ved hvad man skal undgå

  Billede med titlen Approach Your Horse Step 14
  1
  Hold dig væk fra hestens "kick zone". Ligegyldigt hvor erfaren du er, er der altid mulighed for (lille men reel) noget af din kontrol for at skræmme dyret. Hvis dette sker, være uden for rækkevidde meget stærk som hesten kan give. Mange mennesker gør følgende:
  • Bevar en generøs afstand fra hestens bagside eller side. Denne afstand kan variere alt efter dyrets størrelse - så giv plads til det, især hvis det er tæt på din croup.
  • er tæt på hesten og opretholde kontakt. Kør en hånd på dyret og tal med det i en rolig tone. Hvis han er tæt på, kan han stadig sparke - men han vil ikke have nok plads til at bruge al den styrke han har, og så er chancen for en alvorlig skade mindre.
 • Billede med titlen
  2
  Lav ikke pludselige bevægelser, når du er i nærheden af ​​en hest. Husk at dyret kan være bange, selvom det ved hvor du er. Pludselige og voldelige bevægelser kan få dig til at tro, at du er i fare og dermed fremkalde en negativ reaktion. Undgå dette for enhver pris. Gør ikke specifikke bevægelser som:
  • "Threading" noget på hestens ansigt (husk den blinde plet foran sløret)
  • Kør mod hesten
  • At ramme hesten (alligevel)
 • Billede med titlen Approach Your Horse Step 16
  3
  Undgå at gøre højt, pludselige lyde. Hos mennesker er heste frygtede af visse lyde. Lav ikke lyde, hovedsageligt hvis det er noget dyret ikke er vant til. Hvis du skal gøre noget støjende, kom væk fra fejlen. Undgå lyde som:
  • Klap eller skrig
  • Skyde våben
  • Spil høj musik
  • Tænd støjende maskiner (motorsave, motorcykler osv.)
  • Når det er muligt, højt naturligt lyde (såsom torden)
 • Billedbetegnelse Tilnærm din hest Trin 17
  4
  Undgå at forstyrre eller forstyrre hesten, når den spiser. Som mange dyr kan heste være ret defensive med deres ration. Dette tip gælder dog mere for individuelle heste end til enhver art. Hvis dyret ikke kan lide dig at rodne med din mad, giv det plads. Selvom det er fængslet på andre tidspunkter, kan det blive agiteret, hvis det afbrydes. Undgå hovedsageligt læg sin hånd eller noget objekt på hestens ansigt eller mund, da han kan fortolke denne gestus som sit forsøg på at stjæle mad.
 • Billede med titlen Approach Your Horse Step 18
  5
  Husk at nogle trin i denne liste kan udføres af fagfolk, men bør undgås af lægfolk.
 • tips

  • Hver hest har en unik personlighed. Mens de fleste af dem er venlige og relativt fredelige, er nogle lettere bange eller irriterede end andre. Hvis du ikke er bekendt med en bestemt fejl, Tal med ejeren, før du nærmer dig for ikke at tage risici.
  • Hvis hesten bliver rastløs i starten og roligere, betyder det at det bliver vant til dig. Vær tålmodig, når du nærmer dig "nervøse" dyr. Arbejde med en professionel. Så dine resultater vil være positive på kort tid.

  advarsler

  • Undervurder ikke vigtigheden af ​​sikkerhed, når du er tæt på heste. Ovennævnte forslag er ikke kun tip - de er livreddende instruktioner. Skræmte heste er yderst farlige. De kan begynde at hoppe ukontrollabelt, at slå pludselig, for at spole eller sparke. Da voksne dyr kan overstige 450 kg, kan enhver hændelse forårsage alvorlig skade eller endda død (din, dyret eller andre personer).
  • Hvis hesten ikke er din, og ejeren ikke er ude for at give dig tilladelse, hold dig væk.
  • Hold dig væk fra hestens blinde pletter. De omfatter de områder, der ligger foran næsepartiet, under hovedet, under maven og ryggen lige. hvis ville have at blive på disse steder, gør det klart for dyret der er der. Tal med ham i en rolig tone og kør en hånd gennem hans krop.

  Video: Hvordan laste hest på henger

  Kilder og citater

  Se mere ... (8)
  Del på sociale netværk:

  Relaterede
  © 2022 HodTari.com