Sådan svømmer du i din kæledyrskanal

Kaniner er eksperter i at passe sig selv og har sjældent brug for hjælp til at blive rene. Faktisk er at sætte dem under vandet farligt, da det kan føre til hypotermi eller chok. I stedet for det traditionelle bad lærer man at rengøre kaninens hår og lugtkirtler, samt fjerne lopper - alt uden at nedsænke det i vandet.

trin

Metode 1
Omsorg for kaninen

Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 1
1
Bør kaninen for at fjerne støv. De fleste kaniner elsker at blive børstet, og det er en fantastisk måde at holde pelsen ren på. Køb en bestemt børste til kaniner (finere børster end hundebørster). Når du er i par dage, hold forsigtigt kaninen og børst håret. Når du er færdig, skal du vaske og tørre børsten.
 • Håndter kaninen med omhu. Ikke alle kan lide at blive børstet - hvis du ser nøjeregnende eller irriteret under børstning, stop og prøv igen senere.
 • Langhårede kaniner kræver særlig pleje. For at garnerne ikke sætter sig fast, skal du holde kappen trimmet og aldrig forlade den til at overskride 2,5 cm. Dette hjælper med at reducere hårets fald og holder dem rene.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 2
  2
  Fjern det lokale snavs, når det er nødvendigt. Hvis bunken hopper ind i en pudder mudder, kan du for eksempel hjælpe med at rense det ved at passe kun det berørte område. Heldigvis er det muligt at gøre dette uden at bruge vand - hvilket er stærkt anbefalet, da kaniner kan komme i chok, når de bliver våde. Hæld lidt majsstivelse ind i det snavset område og pudse frakke. Gentag processen, indtil håret er rent.
  • Selvom kaninen er helt dækket af mudder, er det bedre at bruge denne tørrensning end at suge den i vand. Rengør sin kropsdel ​​ved en del, for altid at udrydde mudderklumperne, børste hårene og bruge muren til at fjerne støvet.
  • Brug om nødvendigt vand til at rengøre små områder. Sæt varmt vand på en klud og brug det til at fugte dele af frakken. Forhindre vand fra at nå kaninhud. Når du er færdig med at fjerne snavs, skal du bruge en hårtørrer ved minimumstemperaturen for at tørre det våde område. Den normale temperatur på kaninen varierer mellem 38 ° C og 39 ° C. Fordi dyret er følsomt over for varme og har en meget delikat hud, må du aldrig bruge hårtørrer i en større end "varm" omgivelser. Overvåg kaninenes temperatur ved at røre fingrene, hvor tørringen udføres.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 3
  3
  Brug en knotter til at fortryde tangles. Når kaninen har knuder i håret, er det bedste værktøj til at fortryde dem et knusende knude. Han fortryder tangles uden at skade kaninen. Undgå at bruge saks, da kaninen er et meget agiteret dyr og kan blive såret i processen.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 4
  4
  Trim kaninens negle. Dette trin er nødvendigt for kaniner, der bruger det meste af deres tid indendørs. Når du ikke kan grave jorden, har kaninen ikke negle, som er tynde og lange. Brug en kanin negleklipper til at trimme dem eller bede dyrlægen om at gøre dette i stedet ved næste aftale.
  • Må ikke onikotomi i kaninen. Kaniner er yderst sårbare over for infektion, og klover fjernelse lader dem mere udsættes for bakterier.
  • Stedet bebodd af kaninen skal altid være rent og tørt for at forhindre, at det udvikler sundhedsmæssige problemer.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 5
  5
  Fordamp ikke kaninen i vand. Det siger sig selv: når de nedsænkes kan kaniner udvikle hypotermi eller gå i chok - og begge billeder er potentielt fatale. Visse sorter af kanin kan være våde uden problemer, og nogle kan lide at svømme! Men hvis dit kæledyr ikke har vist nogen affinitet med vand, er det ikke en god idé at tage chancer. Dette lille dyr er meget følsomt - et enkelt bad med vand kan forårsage permanent skade.
 • Metode 2
  Rensning lugtkirtler

  Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 6
  1
  Tør området omkring anus med en vatpind dyppet i vand. Kaniner har duftkirtler nær anus, den sekretion de producerer kan forårsage stank efter en vis tid. For at rense området, blød en bomuldskugle eller bomuldspindel i varmt vand. Gnid området forsigtigt for at fjerne sekretion. Hvis du gør det regelmæssigt, er det ikke nødvendigt med andre skridt for at holde kaninen ren.
  • Kaninen kan blive nervøs og bekymret, mens du rengør dette sted. Bed nogen om at holde dig og kæle dig, mens du gør rengøringen.
  • Kaniner har også duftkirtler under hagen, men disse frigiver ikke foul lugt og behøver ikke at blive renset.
 • Billede med titlen Bathe a Shih Tzu Puppy Step 8
  2
  Køb en shampoo til kaniner i en dyrehandel. De er sikre for kaniner og er bedre end almindelig sæbe.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 7
  3
  Brug kun sæbe, hvis det er meget nødvendigt. Hvis sekretionen er ophobet i lang tid, kan det være, at kun vandet ikke er nok til at fjerne det. Fyld en lille skål med varmt vand og et par dråber baby shampoo eller Castile sæbe. Sug bomulden i opløsningen og brug den til at rense kirtlerne, idet du er forsigtig med at kun vådte det område, der skal rengøres. Gentag processen indtil sekreterne forsvinder.
  • Forlad ikke sæbe i kaninen, hvilket kan forårsage irritation af huden.
  • Brug aldrig koldt vand. Vandet skal være varmt, eller gnaveren vil lide af tremor, der kan føre til stød.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 8


  4
  Brug håretørreren ved den køligere temperatur. At lade kaninen tørre i vinden er ikke en god idé, da jo længere det bliver vådt, desto større er chancerne for eventuelle komplikationer. Sæt tørretumbleren til den lavest mulige temperatur (undtagen kold) og brug den i en vis afstand fra kaninen. Fortsæt, indtil regionen er tør.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Kanin Trin 9
  5
  Brug denne metode til også at rense tør urin. Nogle kaniner lider af urininkontinens, dvs. manglende evne til at indeholde urin. Dette problem påvirker ældre dyr eller visse medicinske problemer. Urinen tørrer og opbygger sig i kaninens hår, hvilket giver en dårlig lugt og efterlader dyret ubehageligt. Hvis dette sker med din kanin, følg disse tips:
  • Tør området med en vatpind dyppet i vand.
  • Sæt håret tørret på det varme og tør området omhyggeligt.
  • Tag kaninen til dyrlægen for at søge behandling for problemer i forbindelse med urininkontinens.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 10
  6
  Trim hårene, så kaninen ikke samler fugt. Lang kappe omkring anusen og i bunden af ​​underlivet får fugt til at nå dyrets hud. Ved at holde håret fra disse trimede områder ud over at være hygiejnisk, hjælper huden med at tørre hurtigere. Spørg dyrlægen hvordan man skal passe på din kanins pels baseret på de særlige kendetegn ved sin race.
 • Metode 3
  Beskæftiger sig med lopper

  Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 11
  1
  Køb en kaninspecifik anti-loppeopløsning. Hvis du bemærker tilstedeværelsen af ​​lopper, skal du tale med dyrlægen om, hvilke løsninger du kan bruge. Advantage, Program og Revolution er nogle af de produkter, der er fremstillet til at fjerne lopper i kaniner uden at skade din hud eller dit helbred.
  • Brug ikke produkter beregnet til hunde og katte, selvom emballagen hævder at de er sikre for kaniner. Brug af en kaninspecifik formel er mere sikker.
  • Dyp aldrig kaninen i anti-loppeopløsning, selvom emballagen antyder dette.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 12
  2
  Påfør den foreslåede dosering mellem kanin skulderbladene. Følg dyrlægen eller etiketets anvisninger for at anvende en lille mængde produkt mellem skuldrene på dit kæledyr. Dette er det sikreste anvendelsesområde, da kaninen ikke kan ridse eller slikke den.
  • Normalt bør anti-loppe-løsninger anvendes flere gange over en måned.
  • Hvis du ikke er sikker på det beløb, du skal bruge, skal du tale med dyrlægen før du anvender produktet.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 13
  3
  Brug en anti-loppekam til at fjerne lopper og nitter. Hvis du foretrækker naturlige løsninger, giver den gode gamle anti-loppekamme budskabet. For at bruge denne metode skal du have et godt forhold til kaninen, da det er lidt tidskrævende. Bed en anden person om at holde dyret, mens du kæmmer det omhyggeligt på udkig efter lopper og nitter. Hele kroppen af ​​kaninen bør børstes.
  • Tjek kaninens frakke efter et par dage. I de fleste tilfælde vil det være nødvendigt at gentage processen to eller tre gange for at eliminere alle lopper. Efter få uger bør kaninen være fri for dem.
  • Mellem hver session steriliserer kammen ved at lade den være i kogende vand i 5 minutter.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 14
  4
  Rengør børnehaven grundigt. Hvis du fandt lopper på kaninen, er det sandsynligt, at de angreb hans hus (og din). Rengør buret grundigt og udskift liner flere gange under behandlingen. Kog kaninskåle og legetøj i 5 minutter for at fjerne eventuelle spor af lopper og vask tæpper i varmt vand. Hvis lopper har angrebet tæppet, skal du følge disse instruktioner:
  • Dæk gulvtæppet med et lag diatomit eller bagepulver. Lad produktet fungere i otte timer eller natten over. Det skal tørre loppe.
  • Sæt støvsuger i gulvtæppet og kassér papirfiltret.
  • Gentag processen hvert par dage, indtil du fjerner alle tegn på lopper.
  • Når kaninen er fanget i buret, kan du fange lopper med en fælde lavet med natlys. Placer en skål sæbevand under hvert natlys, og lopperne skal hoppe på dem. Fjern skåle fra gulvet inden du frigiver kaninen.
 • Billede med titlen Bathe Your Pet Rabbit Trin 15
  5
  Brug ikke loppepumper og andre kemikalier. Kaniner er følsomme for kemikalier, herunder pesticider, der anvendes til fremstilling af loppebomber. Undgå også at bruge andre former for gift nær kaninen. Hvis du tror, ​​at loppepumpen eller pesticidet er den eneste måde at reducere angreb på, skal du lade din kanin stå på et sikkert sted under processen. Når du er færdig, skal du rense rummet med vand og hvidvineddike, før du bringer kaninen tilbage.
 • tips

  • Hvis vandet kommer af en eller anden grund i kaninshuden, er det vigtigt at tørre det så hurtigt som muligt for at undgå hypotermi. Du kan bruge en hårtørrer, så længe du forlader den på den fedeste temperatur og bevæger den konstant, så ingen region er for udsat for varmen. Sæt din hånd foran tørretumbleren for at se om den er for varm. Kaniner er så følsomme over for varme som de er for kolde - efterlader dem udsat for varm luft i for længe kan føre til varmeslag eller død.
  • Mens du renser kaninen, skal du tale med ham i en rolig og munter stemme.
  • Bare bade på kaninen, når det er absolut nødvendigt. Kaniner, som katte, slikke kappen og sluge de løse tråde - så de behøver ikke hyppig pleje.

  advarsler

  • Fordi de jages i det vilde, kaniner er nervøse, når de fanges eller håndteres. Børst ham hurtigst muligt, så han kan straks føle sig fri og sikker igen.

  Kilder og citater

  Vis mere ... (5)
  Del på sociale netværk:

  Relaterede
  © 2022 HodTari.com