Sådan træner du en hest

Når man bemærker symptomer på hestens smerte eller ubehag, er den bedste mulighed at spørge en dyrlæge for at sikre sig, at han har orme. Disse interne parasitter kan forårsage kramper, diarré, vægttab, sår, orale læsioner eller ophobning af fedt i abdominalområdet. Dyrlægen skal hjælpe og nå frem til den korrekte diagnose og behandlingsmetode for dyret.

trin

Metode 1
Forbereder at ødelægge hesten

Billedets titel Deworm a Horse Step 1
1
Bestem om hesten virkelig skal være orm. Ideelt er det i dette tilfælde at sende prøver af dyrets afføring til en dyrlæge, som skal udføre en undersøgelse, der angiver ægantalet, fastslår, om der er orme eller ej, samt typen af ​​parasitter. På denne måde kan den professionelle vælge metoden og det mest effektive vermifuge for at bekæmpe angreb.
 • Heste med avancerede infektioner kan for eksempel have brug for vermifugen hver måned, mens mildere infestationer vil blive behandlet en gang hver tredje måned eller endda to gange om året.
 • Billedbetegnelse Deworm a Horse Step 2
  2
  Tal med dyrlægen om modstand mod afvækst. Unødvendigt at ændre hesten vil øge parasittenes modstand mod retsmidlerne - på grund af dette kan den professionelle anbefale flere typer orme - fire til seks - der vil blive skiftet, inden de vender tilbage til den indledende behandling. Som heste kan udvikle naturlig modstand mod orme, er det i nogle tilfælde ikke engang nødvendigt at udføre vermifugering, hvilket gør afføring mere vigtig.
  • Vermifuges administreret dagligt vil være det bedste alternativ til behandling af heste med store angreb, indtil brug af retsmidler udføres mere regelmæssigt. Imidlertid kan sådanne vermifugs ikke betragtes som en komplet behandlingsstrategi for orme, da effekten de har, er begrænset mod visse parasitter, hvilket kræver en fuldstændig vermifugation, inden de påbegyndes.
 • Billede med titlen Deworm a Horse Step 3
  3

  Video: Sådan skaber du tillid til din hest // Mine erfaringer ⭐️

  Lær mere om medicin. Dyrlægen vil diskutere mere om ormormene, der kan anvendes, såsom fenbendazol, ivermectin, moxidectin og praziquantel. Da hvert lægemiddel har et særskilt aktivitetsspektrum, bestemmer praktiserende læger, hvilken løsning der passer bedst til den pågældende sag. Nedenfor er de relevante lægeklasser:
  • Benzimidazoler (såsom fenbendazol) angriber nematodeæg, i modsætning til andre klasser, og er tilgængelige i form af granulater, pastaer og suspensionsformler. De er normalt givet i flere dage i træk.
  • Makrocykliske lactoner (såsom ivermectin og moxidectin) er stærkt effektive vermifuger, som også kan dræbe eksterne parasitter som lus og mider. De træder i kraft efter tre til fire dage.
  • Isoquinolin-pyrazin (praziquantel) virker kun mod cestoder (i heste, bændelorm eller Anoplocephala spp.).
 • Video: Sådan kan du lære din hest at blive longeret

  Billede med titlen Deworm a Horse Step 4

  Video: Sådan lærer man hesten at ligge sig ned By Josie Quintrell

  4
  Bestem den korrekte dosis for at give hesten. Det er nødvendigt at kende dyrets vægt, da lægemidlet doseres i overensstemmelse med legemassen og foreskrevet af dyrlægen. Behandlingen vil ikke være effektiv, hvis den utilstrækkelige mængde af vermifugen administreres, hvilket også øger parasittenes resistens over for det. Størstedelen af ​​deworms er sikker, hvilket betyder, at det er bedre at overdrive dosen end at anvende en lille mængde, især hvis hesten ikke kan lide disse piller og spytte dem ud. Giv en lidt større mængde, som allerede advares mod muligheden for at dyret spytter en del af medicinen.
  • Vær opmærksom på, at mange deworming doseringssprøjter bærer tilstrækkelige doser til heste på op til 545 kg. Når dyret er stort, kan det være nødvendigt at bruge to sprøjter - nogle dyrlæger anbefaler at tilføje mængden til en anden 113 kg (den første mærkning på doseringssprøjten) uanset hestestørrelsen.
  • For at kende dyrets vægt skal du købe et målebånd på en hesteværksted. Udfør målingen ved at lede den rundt om hestens bryst og kontrollere den tilsvarende vægt på en skala, der estimerer massen.
 • Metode 2
  Vermifugando med en doseringssprøjte

  Billedbetegnelse Deworm a Horse Step 5
  1
  Få hesten klar og få medicinen i hånden. Dyrets mund skal være tom, uden græs eller halm, da det bliver lettere at spytte medicinske pastaer med sådanne fødevarer. Hesten skal også bruge en halter, så den person til at administrere vermifugen kan klare. Tag sprøjten, fjern hætten og læg stemplet i den korrekte afgrænsning på sprøjten.
  • Det er en god ide at foder og vand hesten før administrationen af ​​lægemidlet, da smagen af ​​deworming kan få dyret til ikke at spise eller drikke i et stykke tid. Dette trin er uundværligt, hvis hesten allerede har udøvet og er varmere eller tørstig end normalt.
 • Video: Sådan kan du lære din hest at stå på postament

  Billedbetegnelse Deworm a Horse Step 6


  2
  Indsæt sprøjten. Placer mundstykket over hestens tunge, hæv læberne og lader det ligge i en vinkel, der når mundens bagside. Det bedste sted at placere sprøjten er i mellemrummet mellem hundetænderne og snitene foran munden og molarerne i ryggen. Du bør holde stemplet på en måde, der letter anvendelsen af ​​tryk på den.
  • Du skal ikke bekymre dig for meget om den nøjagtige placering af dysen. Da det er i munden, vil vermifugen blive deponeret i tungen, tænderne eller belægningen af ​​kinden, hvilket får den til at blive slugt normalt af hesten.
 • Billede med titlen Deworm a Horse Step 7
  3
  Administrer vermifugen. Tryk stemplet for at udvise medicinen i hestens mund - vær hurtig for ikke at lade dyret forstyrre. Når al medicin er indgivet, fjern stemplet og hold hestens hoved i nogle få sekunder, så det ikke spytter ud pastaen med vermifugen.
  • Hvis dyret altid spytter medicinen, skal du prøve at anvende mindre mængder ved at tage stemplet ud af munden i et par sekunder, derefter genindgive det eller blande pastaen i maden.
 • Metode 3
  Brug af en pelleteret vermifuge

  Billede titel Deworm a Horse Step 8
  1
  Køb et tyggegummi vermifuge. Spørg dyrlægen at anbefale et middel i dette format, som blandes med hestens mad, alt efter dosering og mærke. I pakningen skal instruktioner til administration af lægemidlet tages under hensyntagen til dyrets vægt.
  • Bemærk tidspunkterne for at administrere vermifugen som anbefalet af dyrlægen. Det er nødvendigt at fodre hesten med den passende dosis i den foreskrevne tid.
 • Billede med titlen Deworm a Horse Step 9
  2
  Mål pellets. En lille skovl vil blive inkluderet i produktet, så ejeren kan måle den korrekte mængde af vermifugen, som skal blandes med hestens mad. Bland nok til et måltid, ikke for hele dagen. Giv dem ikke med snacks og godbidder til dyret.
  • Ved blanding af pellets med korn, vil hele dosen blive forbrugt. Når det gives med snacks, vil det være meget lettere for dyret at adskille medicinen og ikke tage det.
 • Billede titel Deworm a Horse Step 10
  3
  Giv pellets til hesten. Bland foderkornene med pellets for at behandle ormene. Se om dyret bruger hele fødevaren for at sikre, at det vil indtage alt vermifugen. Hvis hesten ikke spiser alt blandet foder, blandes lidt væske melasse, så han er "fristet" til at afslutte at spise.
  • Hvis du skal give hø til hesten, vent indtil det spiser alt ration blandet med medicinen.
 • tips

  • Selvom det ikke er så almindeligt som plungers eller pellets, er der også vacciner til bekæmpelse af orme. Dog skal kun en erfaren dyrlæge, rytter eller rytter anvende dem på det rigtige sted.
  • Vær forberedt på de høje reaktioner, som nogle heste oplever, når de føler bevægelser eller materialer, de ikke kender i deres hoveder. Ved at reagere ved at trække for hårdt, kan heste skade sig eller beskadige udstyr, især hvis de er fanget.

  advarsler

  • Heste er store og kan reagere voldsomt på ubehagelige situationer. Når du føler dig usikker, så spørg en dyrlæge om at vise dig, hvordan du administrerer vermifugen.

  Kilder og citater

  Vis mere ... (12)
  Del på sociale netværk:

  Relaterede
  © 2022 HodTari.com